UROLOGIA
Nicomedicul tau personal

PROGRAMEAZA-TE ACUM

Urologia

Urologia este specialitatea medicală care se ocupă de diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor tractului urinar și a sistemului reproducător masculin. Organele și structurile anatomice implicate în domeniul urologiei includ rinichii, glandele suprarenale, ureterele, vezica urinară, uretra, precum și organele reproductive masculine: testiculele, epididimul, vasele deferente, veziculele seminale, prostata și penisul.

Tracturile urinare și reproductive sunt strâns interconectate și, adesea, afecțiunile unui sistem pot afecta și sistemul complementar. Urologia se ocupă de o gamă variată de tulburări genitourinare, atât din punct de vedere medical, cum ar fi infecțiile urinare și hiperplazia benignă de prostată și tratamentul acestora, cât și din perspectiva intervențiilor chirurgicale, care includ tratamentul tumorilor maligne renale, vezicale și prostatice, litiaza renală sau vezicală, malformațiile congenitale, traumatismele reno-urinare și incontinența de efort.

Urologia reprezintă o ramură chirurgicală importantă, clasându-se după chirurgia generală și chirurgia cardiovasculară. Un aspect distinctiv al acestei specialități este gradul său ridicat de tehnologizare, datorat utilizării endoscopiei și laparoscopiei, care au devenit tot mai frecvente în ultimii ani.

 

 

Programeaza-te


Servicii medicale:
Campurile marcate cu * sunt obligatorii!