PSIHOLOGIE
Nicomedicul tau personal

Laszlo Ioana – Psiholog Clinician

PSIHOLOGIE

Nicomedicul tău personal

Psihologia este știința comportamentului uman. Astfel, psihologia este studiul funcțiilor și proceselor mentale, a experiențelor interioare și subiective – precum gândurile, emoțiile, conștiința, motivația, percepția și personalitatea.

Psihologii adoptă diverse modalități în practica lor. De exemplu, psihologia experimentală folosește metode științifice exacte în a studia cauzele și relațiile reciproce ale proceselor psihice, cum sunt, de exemplu, percepția, învățarea, memoria, motivația, sentimentele, personalitatea, comportamentul social și dezvoltarea psihologică de-a lungul vieții. Psihologia aplicată se ocupă cu formularea unor programe bazate pe aceste studii, pentru a fi aplicate eficient în sfera socială sau tehnică. Psihologia clinică este una dintre disciplinele psihologiei aplicate.

Psihologia clinică, ramură și specializare a psihologiei, este știința care studiază mecanismele psihologice implicate în starea de sănătate și boală. Ea este situată la confluența psihologiei cu medicina și este o ramură teoretică și aplicativă a sistemului științelor psihologice. Se consideră una dintre cele mai vaste și dezvoltate ramuri ale psihologiei. Cu toate acestea, psihologia clinică nu este doar o știință fundamentală, ci și un domeniu de activitate profesională, care este orientată spre optimizarea resurselor psihice ale omului și a posibilităților sale de adaptare, la armonizarea dezvoltării psihice, ocrotirea sănătății, înfruntarea suferințelor și reabilitarea psihică.

Psihoterapia este un domeniu interdisciplinar, situat la granița dintre medicină și psihologie. Este o modalitate de tratament cuprinzător, deliberat și planificat, prin mijloace și metodologii științifice, având un cadru clinic și teoretic, centrată pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburări mintale sau stări de suferință psihosociale și/sau psihosomatice și comportamente disfuncționale. Respectiv, psihoterapia este o relație interpersonala intenționată utilizată de un psihoterapeut cu formare de specialitate cu scopul de a ajuta un client sau pacient privind problemele sale de viață.

În psihoterapie se utilizează o gamă largă de tehnici, dar indiferent de tehnicile utilizate, se consideră că cel mai important element în psihoterapie la ora actuală este relația terapeutică – factor comun în toate orientările terapeutice.

Laszlo Ioana – Psiholog Clinician cu drept de liberă practică, supraspecializări Psihoterapie ericksoniană în abordarea copilului, cuplului și familiei, Hipnoză clinică, relaxare și psihoterapie ericksoniană, Psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională, Consilier dezvoltare personală, Psihologia muncii și organizațională, oferă consultații pacienților atât GRATUIT, cât și cu plată directă doar în sediul Nicomed Armoniei.

Servicii

Investigatii
Preturi
Aviz activitati artistice (HG 75/2015) 130 lei
Aviz psihologic certificat de membru O.A.M.M.R 200 lei
Aviz psihologic FIV cuplu-fertilizare in vitro (min. 2 sedinte) 300 lei
Consiliere dezvoltare personala 150 lei
Consiliere vocaționala (fara instrumente psihologice) 150 lei
Evaluare psihologica copii, adolescenții 200 lei
Evaluare psihologica pentru Comisia de Handicap/Pensie 200 lei
Psihoterapie copil 200 lei
Psihoterapie cuplu/familie 250 lei
Psihoterapie individuala 200 lei
Taxa deplasare domiciliu 400 lei

 

Programeaza-te


Servicii medicale:
Campurile marcate cu * sunt obligatorii!